Albers: 'Het probleem voor Max is gewoon dat Mercedes een superster heeft' Max Verstappen

Albers: 'Het probleem voor Max is gewoon dat Mercedes een superster heeft'

Door David Boorsma 09 oktober 2020 | 14:55


Voormalig Formule 1-coureur Christijan Albers noemt George Russell als ideale teamgenoot voor Max Verstappen bij Red Bull Racing. Volgens de Nederlander zit Alexander Albon te ver van Verstappen qua rondetijd en kan het team daardoor het gat met Mercedes niet dichten.

'Als je te ver weg zit qua rondetijd, kom je overal langzamer aan', vertelt Albers in de Formule 1-podcast van De Telegraaf. 'Je krijgt dan een compleet andere auto.' De voormalig Minardi-coureur legt uit dat wanneer de twee coureurs niet dicht bij elkaar zitten, er een andere balans in de auto ontstaat.

'Daar moet een oplossing voor gevonden worden', vindt hij. 'Het zou bijvoorbeeld mooi zijn als ze Russell naast Max zouden zetten. Ik denk dat dat gewoon de ideale combinatie is.' Albers zegt dat Russell wél de snelheid heeft en zo het team kan helpen het gat met Mercedes te dichten.

Albers: 'Het probleem is dat Mercedes een superster heeft'

'Dat Max een talent is, weten we allemaal', gaat Albers verder. 'Maar het probleem is dat Mercedes een superster heeft die Lewis Hamilton heet. Hij zou nooit akkoord gaan met dat Max naast hem komt te zitten.' Dan blijven er volgens de Nederlander nog maar een paar teams over.

'Dan is het misschien hopen dat Carlos Sainz een éénjarig contract heeft getekend bij Ferrari en dat hij het volgend jaar niet goed doet', vertelt hij. 'Maar dan houdt het eigenlijk wel een beetje op.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws