Verstappen waarschuwt Schumacher: 'In de Formule 1 begint alles opnieuw' Max Verstappen

Verstappen waarschuwt Schumacher: 'In de Formule 1 begint alles opnieuw'

Door David Boorsma 14 oktober 2020 | 14:00


Max Verstappen vindt dat je Mick Schumacher niet moet vergelijken met zijn vader. De zoon van Michael Schumacher zou afgelopen weekend zijn Formule 1-debuut maken in de eerste vrije training van de Grand Prix van de Eifel, maar zijn test bij Alfa Romeo viel in het water door het slechte weer.

'Mick heeft het tot nu toe goed gedaan in de Formule 2', vertelt Verstappen in gesprek met Focus. 'Maar als hij overschakelt naar de Formule 1, begint alles opnieuw.' De Red Bull Racing-coureur geeft toe dat Schumacher over het benodigde talent beschikt. 'Dat komt denk ik van zijn vader', zegt hij lachend.

'Ferrari kijkt natuurlijk ook heel goed naar Mick en dan zullen we zien wat er de komende jaren gaat gebeuren.' Verstappen vindt het moeilijk om te vergelijken: 'Hij (Michael Schumacher, red.) heeft zoveel gewonnen', vertelt hij. 'Daarom denk ik dat Mick niet per se met zijn vader moet worden vergeleken. Hij heeft zijn eigen karakter.'

Verstappen: 'Ik heb veel geleerd van mijn vader'

Net als Schumacher is ook Verstappen de zoon van een oud Formule 1-coureur. Zijn vader, Jos Verstappen, stond in totaal 106 keer aan de start van een Grand Prix in de koningsklasse en wist twee keer het podium te halen. 'Ik heb veel geleerd van mijn vader', vertelt de Nederlander. 'Maar ik ben een zelfstandige coureur.'

Verstappen geeft wel toe dat zijn vader hem enorm heeft geholpen. 'Toen ik klein was werkte hij aan mijn motoren voor het karten', vertelt hij. 'Hij was mijn monteur. Als ik hem zou moeten bedanken, zou het voor alles zijn.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws