Di Resta draagt oude bekende aan als teamgenoot Verstappen Max Verstappen

Di Resta draagt oude bekende aan als teamgenoot Verstappen

Door Christian Moerman 15 oktober 2020 | 09:19


Paul di Resta denkt dat Red Bull Racing terug moet naar een coureursduo dat ze enkele jaren geleden aanhielden. Volgens de Sky Sports-analist zouden Daniel Ricciardo en Max Verstappen vandaag de dag een ijzersterk team vormen.

'Ik zou proberen om Ricciardo terug te halen', suggereert de Brit bij Sky Sports F1 na afloop van de Grand Prix van de Eifel. Zijn beredenering is glashelder: 'Ricciardo was erg snel en werkte uitstekend samen met Max.'

Op enkele incidenten na (zoals Baku 2018, red.) ging het meestal inderdaad goed tussen de Australiër en de Nederlander. Di Resta verwacht dat de Renault-coureur bij een terugkeer net zo snel zou zijn als voorheen maar Verstappen het leven niet zuur zou maken.

Duo Verstappen en Ricciardo werkte goed

'Die twee vormden een geweldig team. Naar mijn mening zou dat dan de sterkste coureursopstelling van de grid zijn', gaat Di Resta overtuigd verder. Zelfs het Mercedes-duo zou niet kunnen tippen aan de twee oud-teamgenoten.

Daarnaast is het vooruitzicht op talenten binnen de Oostenrijkse renstal bleek: 'Ze hebben momenteel gewoon niemand in het juniorenprogramma zitten die die stap kan zetten en Verstappen tot het uiterste kan drijven', weet Di Resta.

Het voornaamste probleem met het plan van Di Resta is dat Ricciardo voorafgaand aan dit Formule 1-seizoen een contract tekende bij McLaren. Tot en met 2022 ligt hij dus nog vast bij het Britse team. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws