F1 Kijktip | Verstappen is ruim seconde sneller dan de rest en overtuigt Marko Max Verstappen

F1 Kijktip | Verstappen is ruim seconde sneller dan de rest en overtuigt Marko

Door Gino Haverkamp 16 oktober 2020 | 16:00


Door de jaren heen wordt er een hoop beeldmateriaal verzameld van coureurs, teams, teambazen en het hele circus eromheen. In de F1 Kijktip geven we elke vrijdag een bijzonder beeldfragment mee aan de lezers om het weekend alvast goed in te luiden.

Deze week gaan we terug naar 2014, het jaar van het debuut van Max Verstappen in de autosport. Hij reed toen mee in de Europese Formule 3, dat in het laatste weekend van juni de nauwe Norisring in Duitsland aandeed. Achteraf bleken de drie races op het acht bochten tellende stratencircuit de definitieve doorbraak van Verstappen.

Verstappen won namelijk alle drie de races, een zeldzaamheid in de Formule 3, al won hij het weekend daarvoor ook al alle wedstrijden op Spa-Franchorchamps. Wat echter vooral indruk maakte, was de manier waarop de toen zestienjarige Nederlander het deed. Hij domineerde namelijk compleet gedurende de door regen geteisterde sessie en dat onder het toeziend oog van Toto Wolff en Helmut Marko, die speciaal voor Verstappen afreisden naar de Norisring om hem te bekijken.

Verstappen klasse apart in de regen

Het bleek het weekend te zijn waarin Marko verkocht was: direct na de laatste race belde de adviseur van Red Bull Racing met Jos Verstappen om zijn zoon een plek in de Formule 1 te beloven, ondanks zijn jeugdige leeftijd. De tweede, in de regen verreden wedstrijd bleek de doorslag te geven. Tal van coureurs gleden van de baan, maar Verstappen niet. De rode vlag viel, maar hij liet zich er niet door roeren. Na de neutralisatie was de Nederlander een klasse apart door per ronde ruim een seconde sneller te zijn dan alle andere rijders.

Het was voor Marko duidelijk: Verstappen moet naar de Formule 1. En zo geschiedde het. De samenvattingen van de drie races op de Norisring vormen de F1 Kijktip van deze week. (foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Lees 2 Reacties

Tags:

Reacties

Brok5
20 Oct 2020 om 22:53
Quote van B.Broers
LAAT HET MAAR REGENEN,MAX DAN KOMT DIE SECONDE ER ZEKER.
MAAR,DAN MOET LEWIS WEL GESTOPT ZIJN.
DE RIJDERS (MET HULP) MOETEN ZELF HET MONTEURSVAK ONDER DE KNIE KRIJGEN,ZE KENNEN DE EIGEN AUTO NIET EENS11111

Regen zou niet bepalend moeten zijn..

B.Broers
20 Oct 2020 om 14:08

LAAT HET MAAR REGENEN,MAX DAN KOMT DIE SECONDE ER ZEKER.
MAAR,DAN MOET LEWIS WEL GESTOPT ZIJN.
DE RIJDERS (MET HULP) MOETEN ZELF HET MONTEURSVAK ONDER DE KNIE KRIJGEN,ZE KENNEN DE EIGEN AUTO NIET EENS11111

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws