Corona steekt Formule 1, maar: 'We willen volgend jaar weer twintig races' Max Verstappen

Corona steekt Formule 1, maar: 'We willen volgend jaar weer twintig races'

Door Merijn Kramer 15 oktober 2020 | 19:57


Chase Carey hoopt dat de Formule 1 volgend jaar een enigszins normaal seizoen kan afwerken. Dit seizoen werd verstoord door de coronacrisis, waardoor veel races geen doorgang konden vinden. Uiteindelijk werd er noodgedwongen gekozen voor minder Grands Prix.

'Komend seizoen zal er iets meer uit gaan zien zoals we dit seizoen bedoeld hebben', vertelt Chase Carey in de Beyond The Grid-podcast. Door de coronacrisis werd het hele begin van het seizoen geschrapt, zo ook de nieuwe races op het circuit van Zandvoort en in Hanoi.

'We zijn uiteindelijk een wereldwijde sport, maar we hebben dit seizoen het grootste deel van ons seizoen in Europa moeten afwerken. We willen volgend jaar daarom terug naar Azië, Oceanië, Noord- en Zuid Amerika om daar een normaal seizoen te draaien.'

Coronavirus blijft Formule 1 steken

Carey vond het belangrijk om de 'grote' races van het Europese seizoen in stand te houden, gezien die races veel betekenen voor de sport. 'We hebben fantastische historische circuits in de vorm van Silverstone, Spa, Monaco en Monza. Daar moeten we ook blijven racen. Maar idealiter zijn er veel evenementen die we wereldwijd afwerken.'

Het is echter gissen of het gaat lukken om een grote kalender op te zetten voor volgend seizoen. Veel is namelijk nog ongewis omtrent het coronavirus. Landen kunnen van het een op het andere moment in lockdown raken, waardoor de Formule 1 afhankelijk is van de situatie in bepaalde landen. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws