Kubica: 'Verstappens zege was voor mij ook een emotioneel moment' Max Verstappen

Kubica: 'Verstappens zege was voor mij ook een emotioneel moment'

Door Christian Moerman 16 oktober 2020 | 09:59


Voormalig Formule 1-coureur Robert Kubica heeft aangegeven diep onder de indruk te zijn van Max Verstappen. In Formule 1 Magazine gaat de Pool in op waarom de Nederlander hem zo aanspreekt en dat de tranen bij hem in de ogen sprongen toen Verstappen die eerste overwinning pakte in Barcelona.

Halverwege het 2016-seizoen promoveerde de Limburger naar het topteam van Red Bull. Hij stapte in de bolide van Daniil Kvyat en wist in zijn eerste race voor het team meteen een race te winnen, mede dankzij twee botsende Mercedes-coureurs voor hem.

Dat doet volgens Kubica niets af aan hoe waanzinnig knap het was dat hij dat in de eerste race voor de Oostenrijkse renstal al wist te bereiken: 'Weinig mensen beseffen wat Max heeft gepresteerd en hoe snel hij een volwassen niveau bereikte.'

Verstappens emotionele zege

'Verstappens zege was ook voor mij een heel emotioneel moment', vervolgt Kubica tegenover het Nederlandse medium. 'Ik was daar zelf ook verbaasd over, die gevoelens. Zelfs nu als ik erover praat, heb ik dat weer!' Zonder te weten waar die emotie vandaan kwam, keek Kubica trots naar de Spaanse Grand Prix.

Met name het feit dat Verstappen op zo'n jonge leeftijd een dergelijke topprestatie neer wist te zetten greep Kubica echt aan. De druk stond flink op de ketel en de Limburger werd de hele race opgejaagd door de aanstormende Kimi Raikkonen. Hij hield zich echter staande en werd de jongste Grand Prix-winnaar uit de geschiedenis van de sport. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Wil je op de hoogte blijven van het allerlaatste Formule 1-nieuws? Abonneer je dan op het Nederlandse magazine van Formule 1!

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Een Steen
16 Oct 2020 om 12:42

Kubica is een plus pool.

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws