Verstappen afwezig op Sportgala, vader Jos neemt prijs in ontvangst: 'Hij gaat op vakantie' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen afwezig op Sportgala, vader Jos neemt prijs in ontvangst: 'Hij gaat op vakantie'

Verstappen afwezig op Sportgala, vader Jos neemt prijs in ontvangst: 'Hij gaat op vakantie'

Max Verstappen werd woensdagavond verkozen tot Sportman van het Jaar, maar vader Jos haalde de prijs voor hem op. De Red Bull Racing-coureur is volgens zijn vader moe na een zwaar Formule 1-seizoen. Vader Jos blikt op het Sportgala terug op het turbulente seizoen, terwijl zijn zoon meer dan ooit toe is aan ontspanning.

'Max is onderweg, hij gaat op vakantie', vertelt Jos op het podium van het Sportgala. 'Hij is moe. Het was een zwaar en emotioneel jaar. Na het behalen van de wereldtitel kwamen er toch heel veel emoties los.' Zoon Max heeft het gehele seizoen gestreden tegen Lewis Hamilton. Pas in de laatste race werd duidelijk wie de wereldtitel mee naar huis zou nemen. De Mercedes-coureur werd in de laatste ronde van de laatste race ingehaald door Verstappen en daarmee kroonde hij zich tot wereldkampioen.

Jos: 'Hij is blij dat hij nu op vakantie is'

'De laatste weken moest hij ook nog heel veel doen en dat was ook vermoeiend', vertelt vader Jos. 'Hij is blij dat hij nu op vakantie is.' De voormalig Formule 1-coureur geeft aan dat zijn zoon de ontspanning echt nodig heeft. 'Hij had nergens meer zin in. Het is goed dat hij op vakantie kan.' Op het Sportgala wordt aan de 49-jarige Nederlander gevraagd hoe hij de laatste ronde beleefd heeft. 'Ik ben na vijf of zes rondjes weggelopen om in mijn eentje te gaan kijken. Hij kwam snelheid tekort en ik had niet het gevoel dat het erin zat die dag.'

De safety car hielp Max terug in de wedstrijd te komen de laatste paar rondes. 'Toen waren er nieuwe kansen en als hij de kans heeft gaat hij ervoor. We hebben gezien hoe het geëindigd is.' Het werd een emotionele avond voor Max en Jos Verstappen. De voormalig coureur van onder andere Arrows en Minardi kan zich niet herinneren wat hij die avond tegen zijn zoon heeft gezegd. 'Er kwamen zoveel emoties los. Het is twintig jaar lang onze droom geweest. Ik heb twaalf jaar lang met hem de hele wereld rondgereden.'

Red Bull druk bezig met goede auto voor 2022

De droom van vader en zoon is werkelijkheid geworden. Max gaf eerder al aan dat alles wat hij hierna zou winnen een bonus zou zijn. Vader Jos herhaalt die worden: 'De titel is binnen. Alles wat hierna nog komt, is een bonus. Bij Red Bull zijn 850 mensen druk bezig met het ontwikkelen van de auto voor 2022. Het is dus hopen dat hij een goede auto krijgt en dat hij volgend jaar zijn titel kan verdedigen', eindigt Jos.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws