Verstappen blikt terug op laatste 'intense' ronde: 'Geen middel is onbeproefd gebleven' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen blikt terug op laatste 'intense' ronde: 'Geen middel is onbeproefd gebleven'

Verstappen blikt terug op laatste 'intense' ronde: 'Geen middel is onbeproefd gebleven'

Max Verstappen is de nieuwe wereldkampioen van de Formule 1 en blikt terug op zijn laatste duel met Lewis Hamilton. De Nederlander had tijdens de laatste Grand Prix van het seizoen in Abu Dhabi het geluk aan zijn zijde en pakte mede daardoor de wereldtitel. Hij kijkt terug naar de ochtend voor de race en de uren na zijn spectaculaire overwinning.

De 24-jarige Red Bull-coureur wist in de laatste ronde van de Grand Prix Hamilton in te halen en dat leverde een hoop gejuich op. De Verstappenfans die waren afgereisd naar Abu Dhabi gingen uit hun dak en ook via de boordradio van Red Bull was luid gejuich te horen. Later vierde Verstappen nog een feestje, maar achteraf had hij misschien toch iets rustiger aan kunnen doen want de kersverse wereldkampioen had een beetje hoofdpijn de ochtend erna. Ook de nacht voor de race had Verstappen niet goed geslapen.

Verstappen: 'Het was zwaar, maar ik moest het uiterste vragen'

'Ik kon slapen, maar niet zo goed als ik normaal kan', vertelt Verstappen geciteerd door Speedweek. De Limburger wist dat de race in Abu Dhabi een zware wedstrijd zou worden. 'Natuurlijk startte ik vanaf poleposition, maar Mercedes was heel snel in de races daarvoor en na de start verloor ik meteen de leiding. Daarna verloor ik tijd omdat we de snelheid niet hadden. Het was zwaar, maar ik moest het uiterste van mezelf vragen om het beste eruit te halen.'

Ook de andere teamleden van Red Bull deden hun uiterste best om Verstappen aan de overwinning te helpen. Sergio Pérez verdedigde uitstekend tegen Hamilton zodat Verstappen in kon lopen en ook de pitcrew zorgde ervoor dat Verstappen op de juiste momenten weer met verse banden op de baan stond. 'Geen middel is onbeproefd gebleven. We verwisselden de banden en probeerden het gat opnieuw te dichten. Toen de safety car naar buiten kwam besloten we ook om de banden te verwisselen. We hebben geen moment opgegeven', zegt Verstappen.

Verstappen beleefde laatste ronde met kramp

'Ik concentreerde me er volledig op om alles op de goede stand te zetten voor de herstart. Met deze auto's is het niet makkelijk om je tegenstanders te volgen. Tegelijkertijd wist ik dat de nieuwe banden me een gripvoordeel zouden bieden. Ik kreeg in de laatste ronde ook nog vreselijke kramp en dat maakte alles moeilijker, het was moeilijk om vol gas te gaan. Het was een zeer intense laatste ronde', eindigt Verstappen.

Hamilton de favoriet bij de bookmakers voor 2022

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws