Verstappen heeft meer volgers dan ooit, Nederlander bezig met inhaalrace Hamilton Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen heeft meer volgers dan ooit, Nederlander bezig met inhaalrace Hamilton

Verstappen heeft meer volgers dan ooit, Nederlander bezig met inhaalrace Hamilton

Max Verstappen werd op 12 december wereldkampioen door in de laatste ronde Lewis Hamilton in te halen. De Nederlander was natuurlijk al immens populair, maar na het winnen van zijn eerste wereldkampioenschap groeit het aantal Verstappenfans enorm. De social media accounts van Verstappen hebben meer volgers dan ooit tevoren.

Op zondag 12 december was al duidelijk te zien dat er veel gezocht werd naar informatie over Verstappen. De zoekterm 'Verstappen' zag op die dag een stijging van 1000 procent in zoekvolume vergeleken met de dag ervoor, zo meldt onderzoeksbureau Seeders volgens AD. Ook de zoekopdrachten naar informatie over Hamilton schoten die dag omhoog, maar het was niet zo hoog als zijn Nederlandse concurrent.

Meer mensen zoeken informatie over Verstappen

De stijgende trend begon al een aantal maanden eerder. Hamilton en Verstappen kenden namelijk het gehele seizoen een felle titelstrijd. In december 2020 zocht 1,5 miljoen mensen wereldwijd naar informatie over Verstappen. In november 2021 was dat gestegen naar 5 miljoen mensen. In december 2019 waren dat er veel minder. Toen zochten er nog maar 700.000 mensen naar informatie over de Red Bull-coureur.

In Nederland is Verstappen natuurlijk hartstikke populair, maar het lijkt erop dat hij niet in alle provincies even populair is. In Limburg en Gelderland zitten de meeste geïnteresseerden, terwijl in Zeeland en Noord-Holland er juist minder mensen geïnteresseerd zijn in de Nederlander. Op Instagram doet de Nederlander het ook goed en heeft hij de afgelopen dagen betere cijfers dan zijn rivaal Hamilton. Op de dag van de laatste race in Abu Dhabi besloten meer dan 400.000 mensen Verstappen te gaan volgen op Instagram.

Verstappen loopt in op Hamilton

Hamilton kreeg tijdens de laatste race in Abu Dhabi er ook meer volgers bij. De Brit kon rekenen op 140.000 nieuwe volgers. Ook op Twitter kregen de twee volgers erbij, maar het verschil is groot. Verstappen kreeg 80.000 nieuwe volgers op Twitter erbij terwijl Hamilton het moet doen met 8.000. Hoewel de Limburger zijn bereik dus aan het uitbreiden is, heeft Hamilton nog steeds een aardige voorsprong. De zevenvoudig wereldkampioen heeft meer dan 26 miljoen volgers op Instagram terwijl Verstappen er 7,6 miljoen heeft.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws