Mercedes W11

De Mercedes-AMG W11 EQ Performance is de Formule 1-auto waarmee Mercedes-coureur Lewis Hamilton in 2020 zijn zevende wereldtitel kan bemachtigen. De Engelsman zou dan het record van Michael Schumacher evenaren. Sinds het hybride-tijdperk in de koningsklasse is heeft Mercedes de meest dominante auto weten te ontwerpen. De W11 is de opvolger van de W10 en rijdt met een motor van Mercedes-AMG.

Deze pagina gaat verder onder het nieuws.

Op 14 februari 2020 plaatste het Duitse Formule 1-team foto's op sociale media waarop de auto met de zilveren kleurstelling te zien was. De auto reed deze dag een zogenoemde 'shakedown' op het circuit van Silverstone, onder andere voor filmopnames. Naast Lewis Hamilton zal ook Valtteri Bottas plaatsnemen in de nieuwe W11.

Zwarte livery voor strijd tegen racisme en discriminatie

In 2020 verruilt Mercedes de iconische zilveren kleur van de auto voor een nieuwe, zwarte livery. Dit doet het team na een verzoek van Lewis Hamilton. Het Duitse team wil met de nieuwe livery aandacht vragen voor de strijd tegen racisme en discriminatie. Lewis Hamilton is op dit moment de enige coureur in de Formule 1 met een donkere huidskleur en hij wil dan ook zorgen voor meer diversiteit binnen de sport.

Kampioenschap

Dat de Mercedes W11 een fantastische raceauto is, blijkt maar weer na afloop van het 2020-seizoen. Mercedes heeft overtuigend het constructeurskampioenschap gewonnen en ook de coureurstitel viel in handen van het team. Lewis Hamilton is inmiddels zevenvoudig wereldkampioen en heeft zijn zevende kampioenschap te danken aan de Mercedes W11. Teamgenoot Valtteri Bottas deed het minder goed dan de Brit, maar werd wel tweede in het klassement.

Mercedes W11 Nieuws