Like ons!

F2 & F3

De Vries in column: 'Volgend jaar voor het kampioenschap gaan'

Nyck de Vries heeft in zijn column op GP Update laten weten dat hij volgend seizoen een gooi wil doen naar de titel in de Formule 2. En dat lijkt mogelijk nu hij een contract heeft getekend bij het Italiaanse topteam Prema.

'Het is dan ook mooi om eindelijk met Prema samen te werken. Het contact met het team ontstond al in augustus en er is wel wat tijd overheen gegaan voordat de deal eindelijk rond was. Ik ben blij met de kans om voor zo'n succesvol team te rijden en voor het kampioenschap te vechten. Want laten we duidelijk zijn: dat is voor volgend jaar absoluut het doel', schrijft hij op de website.

De Vries meldt groot fan te zijn van Italië. 'Ik ken Prema al heel lang, eigenlijk hebben we al contact met elkaar sinds ik in de Formule Renault 2.0 reed. Ze zijn gevestigd in de buurt van Padova, waar ook het kartmerk van Zanardi Kart is gevestigd, waar ik vroeger voor heb gereden. Ik heb altijd al een zwak gehad voor Italië en het voelt als een tweede thuis.'

De 22-jarige Fries laat verder weten genoten te hebben van de recente test in Abu Dhabi. 'Dat was een zeer positieve ervaring. De hele sfeer in het team is gewoon goed (wat wil je ook na zo'n seizoen) en het voelde een beetje als een grote familie. Echt een leuke groep mensen. We hebben ons tijdens de test bijna volledig gericht op de lange runs, omdat daar volgens mij nog wel wat te verbeteren valt. Dit seizoen is het te vaak voorgekomen dat we een goede kwalificatie niet konden verzilveren in de race.' (foto: Prema Racing)

 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven