Like ons!

F2 & F3

Ferrari protegé Robert Schwarzman aan de slag bij Prema in de F3

Ferrari-junior Robert Scharzman zal in 2018 uitkomen in de Formule 3 voor het Prema Powerteam. De 18-jarige Rus die sinds oktober deel uitmaakt van de Ferrari Driver Academy eindigde dit seizoen als derde in de Eurocup Formule Renault 2.0.

Het racezitje zou Schwarzman te danken hebben aan zijn uitstekende prestaties tijdens zijn allereerste Formule 3 test op het circuit van Magny-Cours. Prema was blijkbaar onder de indruk en heeft nu dus besloten om de Ferrari protegé te contracteren voor 2018. Daarmee biedt het Formule 3 team van Prema in 2018 plek voor maar liefst drie coureurs uit de Ferrari stal. Naast Schwarzman vormen namelijk ook Nieuw-Zeelander Marcus Armstrong en Chinees Guan Yu Zhou onderdeel van het Prema Powerteam.

Prema-teambaas Rene Rosin is in ieder geval erg blij met de aanstelling van Schwarzman. 'Robert is niet alleen heel bekwaam, hij is ondanks zijn jonge leeftijd ook al opvallend ervaren', vertelt hij tegen Motorsport.com. 'Hij zal van extreem grote waarde zijn voor het team tijdens het seizoen 2018 en we zijn ervan overtuigd dat hij, samen met de hulp van de Ferrari Driver Academy, weer een paar stappen naar voren kan maken.

Schwarzman zelf is natuurlijk dolgelukkig met de kans die hij bij Prema krijgt en hij hoopt direct goed voor de dag te kunnen komen. 'De stap naar het Europees F3-kampioenschap is een hele belangrijke voor mijn carrière", meldt de coureur uit St. Petersburg. "Ik weet zeker we samen een zeer competitieve combinatie zullen vormen. Ik zal daarnaast in een goede omgeving zitten om me als coureur verder te ontwikkelen.'

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven