Like ons!
Update II | Schumacher reageert 'op' kritiek Ticktum

F2 & F3

Update II | Schumacher reageert 'op' kritiek Ticktum

Daniel Ticktum verloor afgelopen weekend de leiding in het klassement van de Formule 3 aan Mick Schumacher. De 19-jarige Red Bull-rijder had niets in te brengen. Op Instagram twijfelt hij aan de legaliteit van de auto van Prema, waar Mick Schumacher voor rijdt.

'Ik houd er niet van om ergens naar te wijzen, maar dit weekend was de pace van de auto er niet', baalt de rijder. 'Ten opzichte van de top-twee had niemand van de grid een kans. Zelfs hun ploeggenoten, dat goede rijders zijn, waren nergens. Interessant hoe hun snelheid was, en ik denk dat veel mensen uit de F3 het met me eens zijn.'

Verder houdt Ticktum het netjes. Hij bedankt zijn team voor de steun dit weekend en laat weten 'dat het nog niet over is'. 'Ik ben er zeker van dat ik in de laatste ronde zo sterk mogelijk voor de dag zal komen', probeert de jonge piloot positief te blijven.

Kritiek op Insta-post

Zijn post op Instagram zorgde voor een storm van kritiek. De rijder had ook gezegd 'dat hij heeft verloren omdat hij niet de naam van Schumacher heeft'. Ticktum werd uitgemaakt voor 'loser'. Daarom besloot hij nog een reactie te geven. 'Ik heb respect voor Mick, die veel voor zijn kiezen heeft gehad de afgelopen jaren. Ik zeg alleen dat het uit het niets lijkt te komen? Ik heb nooit gezegd dat het illegaal is. Ik geef toe dat ik nog wat moet leren, dat ontken ik niet. Maar jullie hebben geen toegang tot de data.'

Bijna kansloze missie voor Ticktum

Ticktum staat na de races in Spielberg 49 punten achter op Schumacher. Er worden nog drie races verreden in één weekend, wat betekent dat er nog 75 punten te halen zijn. De laatste ronde vindt plaats in Hockenheim. 

De races van afgelopen weekend zijn in zijn geheel terug te kijken op het YouTube-account van de Formule 3. (foto: Red Bull Content Pool)

Update 15.03u - Had Ticktum kritiek al aangekondigd?

Het lijkt erop dat Daniel Ticktum voor het weekend al wist dat hij zijn ongenoegen naar buiten zou brengen over de auto van Prema. Volgens Speedweek heeft Ticktum nog voor de races al gezegd dat hij 'eind 2018 gaat uitpakken'.

Wat hij er precies mee bedoelde was niet duidelijk, maar hij hintte wel op kritiek. 'Dan geef ik mijn ongefilteerde versie op bepaalde dingen', kondigde de piloot al aan. De vraag is of zijn kritiek op Instagram alles is wat hij wilde zeggen óf dat er nog meer aan zal komen.

Update 16.40u – Schumacher reageert: 'De auto is geweldig'

Mick Schumacher heeft gereageerd op de kritiek van Daniel Ticktum. De Brit liet op Instagram weten dat er iets niet zou deugen aan de auto van Prema, omdat Schumacher afgelopen weekend zo'n ongekende snelheid had.

Hij verweert het commentaar van zijn rivaal als volgt: 'Ik luister niet naar zoiets. De auto is geweldig. Wij zijn als team geëvolueerd, terwijl anderen mogelijk zijn gestopt op een bepaald punt. Iedereen evolueert gedurende het jaar. Na de overwinning in Spa was het voor mij niet makkelijk, maar het is ons gelukt om consistent te blijven, voornamelijk in de kwalificatie, met goede rondetijden', aldus Schumacher jr. tegenover Sport Bild.

2 reacties

 1. Sjoerd Valkering

  Sjoerd Valkering

  24 Sep 2018 om 14:54

  Quote van NEPPATSREV
  Het zou me niet verbazen. Zo vader zo zoon. Ineens kan hij heel hard rijden, net als Michael in de Benetton, die met illegale software reed, maar ze konden niet aantonen dat het werkelijk gebruikt was. Waarom zit het er dan in?
  Haha!
 2. NEPPATSREV

  NEPPATSREV

  24 Sep 2018 om 11:41

  Het zou me niet verbazen. Zo vader zo zoon. Ineens kan hij heel hard rijden, net als Michael in de Benetton, die met illegale software reed, maar ze konden niet aantonen dat het werkelijk gebruikt was. Waarom zit het er dan in?

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven