Like ons!

F2 & F3

George Russell wint GP3-race op circuit van Monza

Na een mooi gevecht heeft George Russell de GP3-race op het circuit van Monza weten te winnen. De huidige leider in het klassement wist zijn collega's van ART, Jack Aitken en Athoine Hubert voor te blijven. Steijn Schothorst finishte als vijfde maar kwam door een tijdstraf buiten de punten terecht.

wegens gebrek aan tijd werd de kwalificatie opgeschort en dienden de tijden van de vrije training als startopstelling. Echter mocht Russel toch op pole starten omdat Nirei Fukuzumi niet van start kon gaan. De Brit wist de eerste plek tien rondes te behouden totdat Hubert hem voorbij ging.

De race kende een paar crashes, waardoor de safety car ook meerdere keren van stal gehaald kon worden.  Na twaalf rondes nam Russell de leiding weer over, die hij na een aantal spectaculaire gevechten ook niet meer uit handen gaf. Doordat ART het hele podium wist te bezetten, is het zeker van de titel in het GP3-klassement.

Schothorst kon zijn vijfde plek vergeten nadat hij een tijdstraf kreeg van vijf seconde kreeg voor het verkeerd terugkeren op het circuit. Uiteindelijk moest de Nederlander genoegen nemen met de twaalfde plaats. (foto: ART Grand Prix Media)

 

 

Naar boven