Like ons!

F2 & F3

Joel Eriksson: Het supertalent dat misschien nooit de Formule 1 gaat halen

Sinds de in-season test op de Hungaroring begin augustus heeft iedereen zijn mond vol over Lando Norris. De jonge Brit leverde een geweldige prestatie tijdens zijn eerste kennismaking met een Formule 1 wagen. Er rijdt in de raceklasse van Norris nog een exceptioneel talent, dat wellicht nooit de Formule 1 zal halen.

Zijn naam is Joel Eriksson. Eriksson is achttien jaar en rijdt in het Europees Kampioenschap Formule 3 waarin hij het McLaren-junior Lando Norris behoorlijk moeilijk maakt. Eriksson is dan ook niet zo maar een coureur. Hem worden Max Verstappen-achtige kwaliteiten toegekend. Eriksson won inmiddels al tien races in F3, werd tweede in het ADAC F4 kampioenschap en won de Masters of Formula 3 in Zandvoort. 

Het probleem met Eriksson is dat hij ondanks al die kwaliteiten wellicht nooit een Formule 1 wagen van binnen gaat zien. Eriksson heeft namelijk zijn toekomst verbonden aan BMW en BMW was in 2009 voor het laatst in de Formule 1 actief. BMW wil Eriksson opleiden tot hun topcoureur en met hem kampioenschappen in de voor BMW belangrijke raceklassen winnen: DTM en Formule E. Formule 1 is voor BMW nog geen optie.  'Maak nog maar niet teveel mensen bewust van hem', zegt BMW motorsportbaas als hij verneemt dat Autosport een artikel over Ericsson wil schrijven. 'Hij moet nog even ons geheim blijven.'

Naar boven