Like ons!

F2 & F3

Norris wil seizoen eindigen met drie keer winst

Lando Norris hoopt zijn Formule 3-seizoen af te sluiten met winst in alle drie de races op de Hockenheimring, zo is te lezen op GP Update. De 17-jarige Britse coureur heeft namelijk een voorsprong van 72 punten op de nummer twee, waar in totaal nog maar 75 punten zijn te verdienen.

Norris wordt dus zo goed als zeker kampioen van de Formule 3 en hij hoopt dit dan ook in stijl te kunnen doen. 'Ik wil alle drie de races winnen, want ik zou het kampioenschap al na de eerste wedstrijd willen beslissen. Dat is mathematisch zeker mogelijk.' Norris had eigenlijk vorige week al het kampioenschap kunnen pakken. Ware het niet dat hij vanaf de tweede plaats, door een botsing met Ralf Aron, moest uitvallen. 

De jonge Brit kijkt met vertrouwen uit naar het afsluitende raceweekend in Hockenheim, waar hij ook zijn Formule 3-carrière begon. 'Ik was vorig jaar al sterk op de Hockenheimring. De eerste stap op weg naar de titel is het grijpen van de pole, maar zelfs als dat niet zou lukken dan biedt de Hockenheimring voldoende mogelijkheden om in te halen en plaatsen goed te maken.'

Naar boven