Like ons!

Algemeen

Porsche wint Le Mans, Nederlander Tung stunt met tweede plek

Porsche-coureurs Timo Bernhard, Earl Bamber en Brendon Hartley hebben de 85ste editie van de 24 uur van Le Mans op hun naam geschreven. Het trio kende veel problemen, maar uiteindelijk bleken ze sterk genoeg om de eerste plek te pakken. De LMP2-bolide van Jackie Chan Racing werd tweede, met de Nederlandse Chinees Ho-Pin Tung in de bolide. Het podium werd gecompleteerd door Piquet Jr, H. Hansson en Beche in een LMP2-bolide.

Ook dit jaar was Le Mans weer erg onvoorspelbaar. Toyota leek op weg naar de overwinning, maar aan het begin van de nacht ging het mis, want de leidende TS050 Hybrid viel stil met koppelingsproblemen, de andere Toyota kreeg te maken met een aanrijding met een LMP2-wagen en de laatste Toyota-wagen moest vlak voor de pitsstraat de auto parkeren. Porsche kreeg hierdoor de overwinning in de schoot geworpen, maar ook zij bleven niet probleemloos. Toch wist Porsche (LMP1) een uur voor het einde de leiding te heroveren op het LMP2-team van Ho-Ping Tung. Het team van Tung werd uiteindelijk in het overall-klassement tweede en won dus logischerwijs het LMP2-klassement. 

De GT-klassen werden gewonnen door Aston Martin en Ferrari: de GTE Pro-klasse was het laatste uur enorm spannend. Aston Martin kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus, na een lekke band van de Corvette in de laatste ronde. 

Jan Lammers, Ruben Barrichello en Frits van Eerd brachten hun #29 Racing Team Nederland-wagen zonder grote problemen, als twaalfde in het LMP2-klassement, aan de finish.

(Foto: Twitter RTLGP)

Naar boven