Like ons!

Algemeen

Winnaar derde plaats Le Mans gediskwalificeerd

De winnaar van de derde plaats in de 24 uur van Le Mans is gediskwalificeerd. De LMP2 Rebellion met nummer 13 werd naar aanleiding van de technische keuring van het podium geschrapt. De Rebellion 13 werd bestuurd door Nelson Piquet Jr., David Heinemeier Hansson en Mathias Beche. Het team werd derde in het algemeen klassement en tweede in de LMP2 klasse.

Op maandagmiddag werd bekendgemaakt dat de nummer 13 Rebellion niet door de technische keuring is gekomen. De diskwalificatie kwam tot stand nadat bleek dat het team een gat in de motorkap gemaakt had om zo bij de startmotor te kunnen. In Artikel 1.4.3 uit het specifieke reglementen voor de 24 uur van Le Mans staat dat dit verboden is.

Teamvertegenwoordiger Bart Hayden heeft bevestigd dat er inderdaad een gat is gemaakt in de motorkap, zodat die er niet helemaal vanaf hoefde. Het gat werd gemaakt om makkelijk bij de startmotor te komen, waar de Rebellion nummer 13 eerder in de race al problemen mee had.

Door deze overtreding besloot de wedstrijdleiding om de derde plaats af te pakken en de Rebellion nummer 13 uit de uitslag te schrappen. Hierdoor schoof iedereen daarachter een plaatsje op. Hierdoor pakte Jackie Chan DC Racing nummer 37 de derde plek over. Nummer 37 bedroeg de coureurs: David Cheng, Tristan Gommendy en Alex Brundle.

Racing Team Nederland eindigde in de race als veertiende algemeen, maar schuift nu dus een plaatsje op naar plek dertien. In de LMP2-klasse is Racing Team Nederland als elfde geëindigd. 

 

 

 

 

 

Naar boven