Like ons!

Algemeen

Verschoor domineert opening TRS seizoen

Richard Verschoor heeft er hoogstpersoonlijk voor gezorgd dat Nederlandse motorsportliefhebbers voor het eerst hebben mogen juichen in 2018. Tijdens de seizoensoverture van de Toyota Racing Series liet de 17-jarige Nederlander geen spaan heel van de concurrentie.

Verschoor kwam op het Mike Pero Motorsport Park van Ruapuna te Nieuw-Zeeland goed uit de startblokken. Ten koste van polesitter Robert Schwarzman wist de Nederlander direct P1 te veroveren, een plek die hij ook niet meer weg zou geven. De coureur die vorig jaar ook al deelnam aan de TRS wist met behulp van zijn ervaring de concurrentie gedurende de volledige race achter zich te houden. Zodoende mocht voor het eerst dit jaar het Wilhelmus klinken na afloop van een officiële autosportrace.

De in Benschop geboren coureur vertelt in gesprek met GPUpdate het volgende over zijn sterke start: Het is niet dat zijn start zo slecht was, maar de mijne was gewoon heel goed", zegt de 17-jarige Verschoor, die dit seizoen met Kauffman Racing in de Formule Renault rijdt. "Mijn reactietijd was erg goed. Ik heb de wagen niet tot het uiterste gepusht en ik denk dat we de wagen voor morgen nog kunnen verbeteren.'

Russisch Ferrari-talent Shwartzman, die in 2018 promoveert naar de Formule 3, vond geen antwoord en besloot zijn banden te sparen voor zondag. 'Ik kwam beetje bij beetje dichter bij Richard, maar besloot om gas terug te nemen en mijn banden op te sparen voor zondag. Richard en Marcus hebben hier ervaring van vorig jaar, dus dit was geen slechte start van het kampioenschap'.

Zondag vinden vinden de tweede en derde race van het weekend plaats. (foto: Red Bull Content Pool)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven