Like ons!

Algemeen

Vijay Mallya op borgtocht vrij tot 2 april

Vijay Mallya, teambaas van Force India, blijft minimaal tot 2 april vrij op basis van borgtocht, dat bepaalde de rechtbank gisteren. De 62-jarige teambaas wordt verdacht van fraude in zijn geboorteland India en dat land wil dat de Engelse autoriteiten hem uitleveren.

Gedurende de rechtzaak die vandaag verder ging werd door de advocate van Mallya lacherig gedaan over de bewijslast die de Indiase autoriteiten aan wil voeren. Zij vertelt in gesprek met The Times of India het volgende: 'Veel van de documenten waar de aanklacht van de Indiase overheid op berust zijn gebaseerd op ongefundeerde aannames waarvan bewezen is dat ze onbetrouwbaar of onjuist zijn, terwijl andere bewijzen van horen zeggen of verklaringen achteraf zijn', beweert advocate Clare Montgomery.

Ze vervolgt: 'Er is geknipt en geplakt met getuigenverklaringen. Veel bewijs wekt de schijn dat de officieren van justitie in dit geval niet op een betrouwbare manier hebben gehandeld. Ze hebben bijvoorbeeld nagelaten om de rechtbank te informeren over de achtergrond van de leningen die verscheidene banken verstrekt hebben. Ze hebben misleidende verklaringen, plichtmatige verklaringen en valse verklaringen ingediend'.

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven