Like ons!
Verzekeringsproducten voor racefanaten

Algemeen

Verzekeringsproducten voor racefanaten

In Nederland heb je als raceliefhebber op het gebied van racen tal van mogelijkheden. Qua autosport is vrijwel alles mogelijk in ons mooie sportland. In competitieverband, maar ook op incidentele basis kun je op elke manier racen die jou aanspreekt. Denk bijvoorbeeld aan karting, een mooie sport die je al dan niet incidenteel met je vrienden of periodiek in een regionale of landelijke competitie beoefent. Maar er zijn veel meer opties, zoals rallysport, dragracing, autocross of trialrijden in de 4x4-sport. Wellicht ben je inmiddels al zo gepassioneerd dat je een of meer eigen karts, dragracers of crossauto's hebt aangeschaft om regelmatig aan te kunnen sleutelen en mee te kunnen racen. Belangrijke vraag: hoe verzeker je zo’n raceauto?

Onbegrensde passie met risico's
Je bent volledig in de ban van de racesport en bent als amateur of (semi-)prof actief in de autoracewereld. Hoe inspirerend en fascinerend de autosport ook is, racen is een sport die gevaarlijk en duur kan zijn. Jouw onbegrensde passie en enthousiasme voor de autosport brengen de nodige risico's met zich mee. Elke liefhebber van autoracen weet dat. Als je actief bent in de racesport, loop je immers altijd het risico op persoonlijk letsel door ongelukken. Of, dat komt veel vaker voor, flinke schade aan je raceauto of kart. En als die raceauto of kart van jezelf is omdat je in competitieverband of als hobby regelmatig racet, kan dat financieel erg vervelend uitpakken. Een in de prak gereden raceauto lap je immers niet zomaar een-twee-drie op. Daarnaast kan de schade aan je racewagen flink in de papieren lopen, zeker als er geen goede autoverzekering voor de bolide is afgesloten.

Racemonster wil niet te lang stilstaan

Wanneer je je raceauto onverhoopt de vernieling inrijdt of een concurrent brengt jouw pronkwagen schade toe tijdens een race, is het natuurlijk het belangrijkste dat je geen lichamelijk letsel oploopt. Je wilt ongeschonden uit je raceauto stappen. Voor jezelf en voor je geliefden. Maar, ook dat gevoel zal elke racefanaat herkennen, het liefst zo snel mogelijk weer achter het stuur van je bolide kruipen om lekker te gaan crossen. Want een racemonster wil niet te lang stilstaan, maar in beweging blijven. En het liefst zo hard en snel mogelijk. Net zoals Robert Kubica, die zodra hij wakker werd na zijn ongeluk zo snel mogelijk weer aan een Formule 1-race mee wilde doen.

Met de vlam in de pijp weer verder racen
Het kan zijn dat voordat je het gaspedaal van jouw raceauto weer diep kunt intrappen, er van alles moet gebeuren. Als de schade meevalt, sleutel je met een of meer monteurs aan je auto en vervang je de beschadigde onderdelen. Hierbij kun je een beroep doen op de autoverzekering die je hebt afgesloten voor je racewagen. En als je auto total loss verklaard wordt, doe je er alles voor om binnen no-time een nieuwe raceauto aan te schaffen. Om met de vlam in de pijp de Nederlandse racebanen weer onveilig te maken. 'Onveilig' op sportief gebied welteverstaan.

Verzeker je raceauto goed
Het is, gezien de risico's die de autosport met zich meebrengt, van het grootste belang dat je als snelheidsduivel zorgt voor een goede verzekering van je raceauto. Online is een goede verzekering voor je racewagen eenvoudig af te sluiten. Voor meer informatie kun je onder meer terecht op de website autosportverzekering.nl, bij verzekeraar Rialto of bij circuitVerzekeringen.nl. Want een raceauto verzeker je niet met een gewone autoverzekering, maar met een speciale en soms zelfs tijdelijke verzekering. Verdiep je hier goed in, zodat je weet wat je wilt en kunt verzekeren.

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven