Like ons!
W-series, een raceklasse voor vrouwen, in 2019 van start

Algemeen

W-series, een raceklasse voor vrouwen, in 2019 van start

Volgend jaar wordt er een speciale raceklasse voor vrouwen in het leven geroepen: De W-series. Het doel is om jonge, talentvolle meiden de ruimte te geven zich te ontwikkelen en voor te bereiden op een volgende stap in de autosport.

Het kampioenschap zal gedurende zes raceweekenden betwist worden en tenminste één race zal in Groot-Brittannië verreden worden. De klasse wordt gesteund door ex-Formule 1-coureur David Coulthard en Red Bull-ontwerper Adrian Newey.

Glazen plafond

'Wij van W Series geloven er stellig in dat vrouwelijke en mannelijke coureurs onder gelijke voorwaarden met elkaar de strijd kunnen aangaan', zei Coulthard over de nieuwe raceklasse tegen Motorsport.com. 'Op dit moment lijken vrouwen op het niveau van de GP3/Formule 3 tegen het glazen plafond van hun leercurve aan te lopen. Dat komt vaak door een gebrek aan budget, niet door een gebrek aan talent. Daarom is een gloednieuwe formuleklasse enkel voor vrouwen noodzakelijk.'

Adrian Newey is eenzelfde mening toegedaan. 'De reden dat er zo weinig vrouwen succesvol op het hoogste niveau hebben gestreden tegen mannen komt vooral door een gebrek aan kansen, niet door een gebrek aan vaardigheden. Daarom ben ik blij betrokken te zijn bij de W Series. Dit creëert een platform waar vrouwelijke rijders zich kunnen verbeteren door tegen elkaar te racen en dat kan als springplank dienen voor hun verdere carrière.' (Foto: Instagram Carmen Jorda)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven