Like ons!
Aston Martin vervangt Mercedes volgend seizoen in DTM

Algemeen

Aston Martin vervangt Mercedes volgend seizoen in DTM

Aston Martin gaat volgend jaar zijn intrede doen in de DTM, het Duitse toerwagenkampioenschap. De sponsor en naamgever van Red Bull Racing zal volgend jaar Mercedes vervangen in de klasse.

Dat maakt de organisatie van de DTM zelf donderdagavond bekend. Het merk zal de handen ineensluiten met het R-Motorsport-team. Mercedes zal zijn focus richten op de Formule E en met Aston Martin heeft de klasse een andere derde fabrikant in de gelederen, naast Audi en BMW.

DTM-voorzitter Gerhard Berger is zeer verheugd met de entree van de Britse sportwagenfabrikant in de klasse. ‘De beslissing van een luxe sportwagenmerk als Aston Martin is een historisch moment en een mijlpaal voor de internationale oriëntatie van de DTM’, aldus de voormalig Oostenrijkse Formule 1-coureur.

Eerder deden geruchten de ronde dat Red Bull in de DTM zou stappen, in samenwerking met partner Aston Martin. Adviseur Helmut Marko noemde een rentree (Red Bull was tussen 2002 en 2017 partner van de klasse, red.) ‘een mogelijkheid’ ondanks dat het nog geen plannen had om volgend seizoen al aan de start te verschijnen. (Foto: Red Bull Content Pool)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven