Like ons!

Algemeen

'Aston Martin maakt serieus werk van Formule 1; mogelijk Red Bull-leverancier'

Aston Martin is serieus bezig om in 2021 een intrede te doen in de Formule 1 als motorenleverancier. Dat meldt Motorsport-Total.com. Aston Martin-baas Andy Palmer heeft aan het medium laten weten dat de autofabrikant personeel heeft aangenomen die gaan kijken hoe er in 2021 mogelijk een motor kan worden geleverd.

Aston Martin zal dan waarschijnlijk gaan samenwerken met Red Bull Racing. Het automerk werkt al enkele jaren samen als sponsor met het team van Max Verstappen. In 2018 wordt Aston Martin zelfs titelsponsor. RBR-teambaas Christian Horner liet onlangs vallen dat er een interessante samenwerking met Aston Martin aan zit te komen. Of de Oostenrijker daarmee doelde op de nieuwe sponsordeal of een mogelijk nieuwe motorenleverancier is onduidelijk.

‘We hebben de afgelopen maanden wat mensen aangenomen om te helpen in de mogelijk stap naar de Formule 1’, zegt Aston Martin-baas Palmer, die erbij vermeldt dat verschillende mensen bij Ferrari vandaan komen. ‘Dat betekent dat ik er oren naar heb om een Formule 1-motor te bouwen. We hebben de technische mogelijkheden, maar de vraag is of het geld er is. Dat is het grote verschil tussen Aston Martin en grote jongens als Mercedes en Renault’, benadrukt Palmer.

Red Bull Racing rijdt sinds 2007 met Renault-motoren, maar die relatie is al diverse malen bijna op de klippen gelopen. Vooral de betrouwbaarheid, maar zeker ook het missen van pk’s ten opzichte van de concurrentie zijn een flink discussiepunt sinds de nieuwe motorformule van 2014. Mogelijk maakt de energiedrankjesfabrikant in 2021 de overstap naar Aston Martin.

Naar boven