Like ons!

Algemeen

Verschoor gaat komend weekend racen: 'Het gaat moeilijker worden'

Richard Verschoor begint komend weekend aan zijn tweede seizoen in de Formule Renault. De rijder van Red Bull Racing werd afgelopen seizoen kampioen van de Noord-Europese en Spaanse Formule 4 en kreeg een plekje in het juniorenteam van de Oostenrijkse renstal. Hij verwacht geen eitje. 'Het gaat moeilijker worden, veel moeilijker. Dat is hoe het is, daar moet ik mee omgaan', zegt hij tegen GP Update.

De coureur heeft gemengde gevoelens over gehouden aan de tests. 'De tests begonnen goed, maar over de laatste testdagen op de Nürburgring kan ik niet tevreden zijn. Ik kwam een seconde tekort en dat is niet goed. Ik weet niet of dat alleen aan mij lag, mijn gebrek aan ervaring of misschien ook de auto. Maar in aanloop naar Monza ik weet niet precies waar we staan. Wat ik wel weet, is dat ik enorm van deze baan houd. Ik heb er eerder getest, dat was mooi. De simtests in aanloop naar dit weekend gingen ook heel goed. Dus het zou prima moeten gaan.'

De eerste race is op Monza. Verschoor rijdt met nummer 29 en heeft bij het Nederlandse MP Motorsport landgenoot Jarno Opmeer (#30) als teamgenoot, net als het Amerikaanse Red Bull-talent Neil Verhagen (#31). (foto: Red Bull Content Pool)

Naar boven