Like ons!

F2 & F3

F3: Illot wint race twee, enorm spannende titelstrijd

De tweede race van het Europees kampioenschap Formule 3 op de Hungaroring in Hongarije is gewonnen door Callum Ilott. De coureur in dienst van Prema mocht starten vanaf pole-position en gaf zijn leidende positie gedurende de race niet uit handen. Joel Eriksson kon Ilott niet bijbenen en eindigde als tweede. Guan Yu Zhou complementeerde het podium. 

De nummers één en twee in het kampioenschap, Maximilian Gunther en Lando Norris, kwamen respectievelijk niet verder dan plaats zes en veertien. Beide coureurs verliezen dus terrein op de concurrentie in het klassement. Ilott mag namelijk 25 punten beschrijven en doet zodoende weer volledig mee in de strijd om de titel.

Norris, actief in het McLaren Junior-programma, mocht de race aanvangen vanaf plek drie, maar kwam nauwelijks weg bij de start en zakte terug tot de laatste plaats. De Brit won nog wel enkele plaatsen, maar kon zich niet meer volledig herstellen. De Brit zakte in het klassement, want hij zag zowel Eriksson als Ilott voorbij komen. Gunther heeft nog altijd een kleine voorsprong op zijn rivalen, maar Eriksson, Ilott en Norris zitten hem op de hielen.

 

Naar boven