Like ons!

F2 & F3

Onduidelijkheid over toekomst Grand Prix van Duitsland

De Grand Prix van Duitsland gaat na 2018 in Hockenheim wel door, maar waar is de grote vraag. Voor volgend seizoen is er al een akkoord op om te gaan rijden op Hockenheim, maar voor de seizoenen erna heerst nog onduidelijkheid. Chase Carey, CEO van de Formula One Management, laat tegenover DPA zijn licht schijnen op de toekomst van de Duitse Grand Prix.

'Het is zeker ons doel om aanwezig te zijn in de Duitse markt', zegt Carey. 'Op het moment zijn we aan het onderzoeken op welke manier we dat het beste kunnen doen. Ons doel is om de best denkbare oplossing in Duitsland te vinden. Dit proces is echter nog gaande. We hebben nog geen antwoorden. Ik heb al wel met enkele Duitse vertegenwoordigers gesproken. Natuurlijk zijn we in gesprek met de twee circuits die de Duitse Grand Prix in het verleden hebben georganiseerd, maar we zijn ook naar andere opties aan het kijken. Het is nu nog te vroeg om hierover iets concreets mede te delen.'

Naast Hockenheim en de Nurburgring kan er gereden worden op de Sachsenring, de EuroSpeedway Lausitz en het Motorsport Arena Oschersleben. Deze circuits voldoen echter niet aan de eisen voor de Formule 1. Daarnaast heeft de Sachsenring nog geluidsbeperkingen ook, net als Zandvoort dat heeft in Nederland.

Naar boven