Like ons!

Formule 1

Grand Prix van Hongarije verrassend hét hoogtepunt van 2017 voor Toto Wolff

Toto Wolff heeft zijn hoogtepunten van 2017 besproken met Crash.net. De Oostenrijker koos in een seizoen waar er voor Mercedes meer dan voldoende te vieren was voor een race waarin Mercedes 72 ronden achter twee Ferrari's aanreed.

'Mijn persoonlijke hoogtepunt is de geboorte van mijn zoon', maakt Wolff duidelijk aan crash.net. 'Mijn Formule 1-hoogtepunt is Hongarije. Die race toonde dat de waarden die wij als team hebben en uit willen stralen belangrijker zijn dan een paar wereldkampioenschapspunten. Het was een lastige, stressvolle race en we hebben een aantal moeilijke beslissingen moeten nemen, maar ik ben trots op de beslissingen die we genomen hebben. Ook uit menselijk oogpunt.'

Ferrari was de dominante factor op de Hungaroring en Valtteri Bottas bleek niet in staat om een serieuze aanval te wagen op Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen ondanks dat eerstgenoemde problemen met zijn wagen had. Lewis Hamilton drong er op aan om ook een poging te mogen wagen. Dat mocht, mits hij de derde plaats terug zou geven aan Bottas als hij er niet in zou slagen om de Ferrari's te passeren. 

Hamilton wachtte tot de laatste bochtencombinatie, maar hield zich aan zijn woord richting Bottas ondanks de aanstormende Max Verstappen. Door de positie terug te geven, gaf Hamilton een podiumplaats en drie WK-punten op en ging Vettel met 24 punten voorsprong de zomervakantie in. 

 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven