Like ons!
Update | Marchionne: 'Nog ver verwijderd van deal voor Maserati'

Formule 1

Update | Marchionne: 'Nog ver verwijderd van deal voor Maserati'

Auto Expres meldt dat Sergio Marchionne ook van plan is een deal met Haas te maken. Waarschijnlijk op dezelfde manier als Alfa Romeo nu met Sauber heeft gedaan. Ook Haas is klantenteam van Ferrari en rijdt met motoren uit Maranello.

Bronnen aan de site melden dat Marchionne het merk uit Modena, dat ook onder zijn hoede valt, na 60 jaar terug wil brengen in de koningsklasse van de autosport. Maserati zou dan de grootste sponsor van Haas worden en ongeveer 20 miljoen dollar per jaar gaan betalen om onder andere op de auto te staan. 

Feitelijk gaan ze dan de motoren van Ferrari bekostigen, net zoals dat bij Sauber gebeurd. Een woordvoerder van Maserati 'wist niks van de deal'. Er is een andere link tussen Haas en Maserati. Het Amerikaanse team werkt nu al samen met Dallara, dat het chassis levert. De 'buurman' van Maserati werkt ook al samen met het Italiaanse merk. (foto: Fightlog)

Update 8.16u
Sergio Marchionne heeft tegenover Speedweek niet ontkend dat hij Maserati aan Haas wil koppelen. Wel zegt de CEO dat een akkoord nog niet op handen is. 'Ja, het is goed mogelijk dat dit gebeurt. Op dit moment zijn we echter nog ver verwijderd van een dergelijke overeenkomst, maar het is mogelijk dat zoiets in de toekomst gebeurt. We zullen het zien, de tijd zal het leren.'

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven