Like ons!

Formule 1

Interlagos moet een onafhankelijk veiligheidsexpert inschakelen

Het circuit van Interlagos moet aanpassingen doorvoeren voor de Grand Prix van 2018. Dat is bekend geworden op de vergadering van de World Motor Sport Council. Dit jaar ging het behoorlijk mis omdat vijf medewerkers van teams c.q. FIA een poging tot overval kregen te verwerken, waarvan één is gelukt.

'De commerciële rechtenhouder (CRH) deed de aanbeveling dat de promoter, die verantwoordelijk is voor de veiligheid van het evenement, een onafhankelijke veiligheidsexpert inschakelt om de veiligheidsplannen te evalueren en daarover te adviseren', meldt de FIA in een statement over het verslag dat ze hebben ontvangen naar aanleiding van de incidenten. 

Ook is er nog een tweede concrete actiepunt. 'Tevens beveelt de CRH aan dat er een politiemeldpunt op het circuit komt en vraagt om verbetering van de algehele communicatie tussen de promotor, beveiliging, politie en F1-belanghebbenden', citeert Motorsport.com. De World Motor Sport Council spoort de promotor dringend aan om deze aanbevelingen door te voeren. 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven