Like ons!

Formule 1

Gasly over internaat: 'Was een verschrikkelijke plek'

Pierre Gasly, die volgend seizoen een zitje heeft bemachtigd bij Scuderia Toro Rosso, zat als kind in een race-internaat van Le Mans. Dat was geen pretje, zo vertelt hij aan het Nederlandse blad Formule 1.  

'In de eerste maanden in het internaat dacht ik: wat is dit voor verschrikkelijke plek. Er was alleen koud water, iedereen moest om tien uur slapen. Je had weinig vrijheid. Maar het is de juiste keuze geweest, ik bewaar er nu mooie herinneringen aan. Ik heb er ook nog een paar vriendinnetjes gehad', vertelt de Fransman.  

Vorig jaar maakte hij ook wat naars bij in Engeland. Op weg naar Silverstone kreeg hij met coach, teamgenoot, vader en moeder een heftig ongeluk. 'Ik zat achterin de auto, in het midden. Mijn moeder zat links van mij. We crashten, sloegen vier keer over de kop. De auto lag vijftig meter van de weg af, op het dak. Mijn moeder huilde. Overal lag bloed, overal zag ik bloed. Ik dacht dat ze zou sterven. Ze kon niet ademen, stond net als ik doodsangsten uit', zegt Gasly. (foto: Red Bull Content Pool)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven