Like ons!

Formule 1

Update | 'Binnen enkele dagen bevestiging aantrekken Sirotkin door Williams'

Het overgebleven stoeltje bij Williams zal in 2018 worden bezet door Robert Kubica of Sergey Sirotkin. Dat meldt La Journal de Montreal maandag. De andere kandidaten, Paul di Resta, Daniil Kvyat en Pascal Wehrlein, zijn afgevallen.

Kubica leek tot op heden vrij zeker van zijn rentree in de Formule 1, maar volgens het medium wil Sirotkin vijftien miljoen meenemen. Een bedrag waar Kubica niet aan komt. Houdt Williams woord, dan zal het niet voor een jonge ‘pay-driver’ gaan, maar voor een ervaren kracht naast Lance Stroll.

Wel lijkt er alsnog een rol weggelegd voor Sirotkin, die dit seizoen testte voor Renault, mocht Williams voor Kubica gaan. De Rus wordt waarschijnlijk de nieuwe reserverijder en de back-up van Kubica, mocht deze toch tegenvallen. Vorige week werden beide rijders gespot bij de fabriek in Grove. (Foto: Renault Sport Media)

Update | 18.49u

De Italiaanse afdeling van Motorsport.com, doorgaans zeer betrouwbaar, bevestigt dat Williams alle pijlen op Sergey Sirotkin heeft gericht. Daarmee wordt de Rus naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe coureur van Williams, naast Lance Stroll. Volgens het Italiaanse medium zou de officiële bevestiging nog slechts enkele dagen op zich laten wachten.

Hiermee lijkt de rol van Robert Kubica voorlopig uitgespeeld. De Britse renstal gaf de afgelopen weken een positief signaal af richting de Pool, maar volgens Motorsport.com hebben de centen van Sirotkin's sponsor SMP Banking toch de doorslag gegeven. Williams claimt echter puur op de resultaten van de post-season test in Abu Dhabi af te zijn gegaan, waarin Sirotkin sneller zou zijn geweest dan Kubica.

 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven