Like ons!

Formule 1

Update | Pirelli maakt ook compounds voor Azerbeidzjan bekend

Pirelli heeft de bandencompounds voor de eerste drie races van het seizoen bekendgemaakt. Dit is voor de races in Australië, Bahrein en China. Opvallend is dat de nieuwe hypersoftband niet in het plan is opgenomen.

Naar verwachting wordt de hypersoftband pas in Monaco gebruikt en ook de nieuwe superharde band zal waarschijnlijk nooit gebruikt worden. In Australië krijgen de teams de keuze tussen de ultrasoft, de supersoft en de soft. In Bahrein is alles een compound harder en worden de supersoft, soft en medium gebruikt.

Voor China staat er een unicum op het programma. Dan mogen de ultrasoft, soft en de medium worden gebruikt. In deze selectie wordt de supersoft overgeslagen, wat nog nooit eerder gebeurd is, maar vanaf 2018 zal worden ingevoerd. Pirelli wil daardoor de races spannender maken vanwege de verschillende mogelijke strategieën.

Update: 18:33u (11 januari)

Ook van Azerbeidzjan is inmiddels bekend welke banden gebruikt kunnen worden door de renstallen. Pirelli zal ultrasofts, supersofts en de soft-compound meenemen naar het straatcircuit van Azerbeidzjan. De nieuwe hypersoft-band is nog niet geselecteerd door de Italianen. 

Pirelli's bandenkeuze voor 2018:

Australië – Ultrasoft / Supersoft / Soft
Bahrein – Supersoft / Soft / Medium
China – Ultrasoft / Soft / Medium
Azerbeidzjan – Ultrasoft / Supersoft / Soft

 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven