Like ons!

Formule 1

Horner: 'Terugkeer van Alfa Romeo is een slimme zet'

Na dertig jaar afwezig te zijn geweest werd begin deze maand bekend gemaakt dat de iconische autofabrikant Alfa Romeo terug zou keren in de Formule 1. Als naamsponsor van Sauber F1 lijkt het duidelijk dat Ferrari via Alfa Romeo de touwtjes bij het achterhoedeteam steviger in handen wilt nemen. Een slimme zet vindt Red Bull teambaas Christian Horner.

'Allereerst is het geweldig om een merk als Alfa Romeo te zien terugkeren in de Formule 1', vertelt Horner aan Motorsport.com. Het toont aan dat Sergio (Marchionne red.) vertrouwen heeft in de sport, omdat je niet zomaar een merk na dertig jaar laat terugkomen. Het is goed voor de sport dat namen als Alfa Romeo en Aston Martin een plek krijgen', vindt de teambaas.

Met de samenwerking tussen Sauber en Ala Romeo lijkt Ferrari te willen bevestigen dat het Zwitserse renstal officieel een dochterteam is van de Scuderia. De lovende woorden van Horner zijn dan ook niet zo verrassend, want Red Bull maakt met Toro Rosso gebruik van eenzelfde constructie. 'Ze maken iets officieel wat er altijd al was', zegt hij over de positie van Alfa Romeo Sauber als B-team van Ferrari. 'Zolang het binnen de regels is, wat zeker het geval zal zijn, is het een slimme zet.'

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven