Like ons!

Formule 1

Hamilton positief: 'Hebben veel geleerd van Monaco en Canda'

Lewis Hamilton won vorige week met overmacht de Grand Prix van Canada, maar Mercedes is, in tegenstelling tot de drie voorgaande seizoenen, een stuk minder onaantastbaar. De Duitse renstal presteerde erg wisselvallig tijdens de eerste GP's van het seizoen, maar hoopt dat alle problemen nu boven water zijn. 

Hamilton denkt dat Mercedes progressie heeft geboekt de afgelopen maand. 'We hadden een fantastisch weekend in Canada, maar ik kan niet voorspellen wat er de volgende race gaat gebeuren. Het is voor ons elk weekend weer een hele uitdaging om de auto goed te krijgen. Maar ik denk dat we veel geleerd hebben van Monaco en Canada. Als we op dezelfde manier blijven werken na elke race, ook als we hebben gewonnen, weet ik zeker dat we mee kunnen doen voor de titel en de rest van het seizoen met minder ups en downs verloopt', is Hamilton positief gestemd.

Hamilton reed gemakkelijk weg bij de rest van het veld, en dus hoefde de drievoudig wereldkampioen ook niet voluit te pushen. Toch reed de Brit de snelste ronde tijdens de race. 'Het was niet voor de grap. Ik had alleen nog niet echt hoeven pushen tijdens de race. Als ik terugkom bij mijn engineers, moet ik informatie geven en ontvang ik veel informatie over mijn zeventig ronden over het circuit. Er zijn verschillende manieren waarop je de auto kunt gebruiken en ik wilde een ronde de auto echt op de limiet zetten om te zien hoe de banden reageerden. Ik wilde weten of ze beter of slechter zouden worden en hoe de auto zou reageren op de kerbstones', liet Hamilton weten tegenover onder andere Motorsport.com.

Hoewel Hamilton een gemakkelijke zondag kende, was het toch een zeer nuttige en leerzame dag voor Mercedes. 'We hebben veel informatie verkregen om mee verder te kunnen werken. Als ik bijvoorbeeld die snelle ronde niet gedaan had, hadden we toch minder data aan die 1 uur en 45 minuten op de baan overgehouden', aldus een Hamilton, die graag engineer Peter Bonnington en het team wil bedanken. 'Ik ben erg blij met wat we bereikt hebben. Bono en de jongens hebben het geweldig gedaan, als we kijken naar waar we stonden en de grote stappen die we gemaakt hebben. We hebben geen fouten gemaakt en werken nog steeds in de juiste richting.'

Naar boven