Like ons!

Formule 1

Williams hoopt op constantere prestaties Stroll

Williams wilde dit seizoen de vierde plek in de strijd om het constructeurskampioenschap binnenhengelen, maar na zeven Grand Prix's is dat haast onmogelijk geworden. Force India eindigt constant in de punten, maar voor Williams ligt dat net even wat anders. Williams heeft Lance Stroll in de auto zitten, en de Canadees scoorde afgelopen week in Montreal pas zijn eerste WK-punten. 

Williams eist constantere prestaties van Stroll, maar wil tegelijkertijd niet te hard zijn voor de rookie. 'Ja, we hebben punten nodig van beide coureurs. Aan de andere kant beseffen we dat Lance bezig is met een leerjaar en we willen niet te hard voor hem zijn. Vanzelfsprekend krijgt hij dit seizoen nog meer moeizame races en zal het niet altijd zo goed gaan als in Canada', klinkt het uit de mond van Paddy Lowe, technisch directeur van Williams.

De Britse renstal hoopt stiekem nog steeds op de vierde plaats in het constructeurskampioenschap. 'Ze (Force India red.) doen het eigenlijk te goed! Mijn felicitaties aan hun, ze hebben een erg goede auto gebouwd. Tijdens de kwalificaties hebben we soms een voorsprong op ze, maar tijdens de races staan ze er altijd. Ze benutten de kansen die ze krijgen perfect', erkent de Brit. 'Als je kijkt naar de stand en onze achterstand dan zeg je al snel dat die onoverbrugbaar is. Het gaat erom dat je scoort op de momenten dat de topteams steken laten vallen, zoals in Canada en Spanje. Er komen dit jaar nog meer van dat soort dagen en dan moeten we met beide coureurs goed scoren.'

 

Naar boven