Like ons!

Formule 1

Kaltenborn: 'De techniek in de Formule 1 is veel te ingewikkeld'

Monisha Kaltenborn, teambaas van Sauber, is van mening dat de Formule 1 de afgelopen jaar te technisch en te ingewikkeld is geworden. De laatste jaren zijn er veel technologische stappen gezet, waaronder onder andere de V8 motoren die vervangen werden door de V6-hybride turbo's. 

'In sommige opzichten is de Formule 1 zo technisch geworden dat zelfs mensen van binnen de Formule 1 het niet meer snappen. Hebben we dat echt nodig? Ik denk het niet', vertelt Kaltenborn aan Autosport. 'We zijn hier niet om in de technische wereld te duiken, maar om te racen. Natuurlijk is de techniek een onderdeel van de Formule 1, maar het moet wel gebalanceerd zijn', klaagt de Indiase.

Iets waar Kaltenborn wel fan is, is de open auto inspecties. Momenteel is er bij de NASCAR de regel ingevoerd dat teams voorafgaand aan de kwalificatie en de race hun bolides moeten laten zien aan het publiek en aan de rivaliserende teams. De directeur van de Formule 1, Ross Brawn, zou hebben laten weten open te staan voor zo'n soort concept. Brawn is van mening dat er in de Formule 1 meer concurrentie zal zijn, wanneer de geheimhouding rond de details van elke auto verboden zou worden.

 

Naar boven