Like ons!

Formule 1

McLaren krijgt update aan deel motor voor Baku

Honda zal voor de Grand Prix van Azerbeidjan een nieuwe combustion engine leveren aan McLaren, dat meldt Yusuka Hasegewa namens het Japanse concern. 'We stellen niets uit en introduceren de verbeteringen wanneer het mogelijk is', zegt hij erbij.

De motorleverancier hoopt het aantal vibraties terug te nemen en de achterstand van 90 pk op de Mercedes-motor iets te dichten. Volgen Hasegewa is de motor 'complex'. Hij wil daarmee zeggen dat als er veranderingen komen aan de combustion engine, dat weer effect heeft op andere onderdelen, waaronder de turbo en MGU-H, die 'ook weer aanpassingen nodig hebben'. 'Het is ingewikkelder dan mensen kunnen voorstellen', citeert het Japanse Sportiva hem.

Veranderingen voor de race in Baku zijn welkom, aangezien de McLaren-coureurs klaagden dat ze in Canada op de rechte stukken nog veel snelheid verloren ten opzichte van andere auto's. Juist op de rechte stukken is het vermogen van de motor belangrijk. Baku kent het langste rechte stuk van alle circuits, met een deel van 2,1 kilometer.

Naar boven