Like ons!

Formule 1

Ricciardo: 'Data-probleem is nu opgelost'

Red Bull Racing is slecht begonnen aan het seizoen 2017, dat is iets wat wel duidelijk is geworden. Wat nog echter onzeker is, is of ze erin gaan slagen om nog voor overwinningen mee te strijden later dit seizoen. Het gaat in ieder geval wel beter, volgens Daniel Ricciardo.

'We zijn constanter geworden door de feedback van mij en Max in de laatste races. Onze feedback is nu ook veel beter zichtbaar in de data, ten opzichte van eerder in het jaar. Toen waren onze bevindingen niet altijd zichtbaar. De correlatie is veel beter geworden de afgelopen races en we weten nu ook veel beter welke kant we als team op moeten', begint de Australiër.

'In Barcelona hadden we een grote update en sommige dingen werkten goed en andere wat minder. Het was voor ons duidelijker om te zien wat er goed werkte op de auto en wat niet. We hebben nu een goede richting waarin we ons kunnen ontwikkelen.'

De problemen die er waren zijn nu opgelost, die van het chassis tenminste. 'We proberen zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde nog te winnen. Wat ik begrijp van het team is dat ze oplossingen hiervoor hebben. Max en ik wisten al erg vroeg dit seizoen wat we nodig hadden in de auto, maar het was niet altijd duidelijk voor het team. Onze feedback was niet altijd terug te vinden in de data. Waarom was de voorkant slecht bij het insturen? Ze konden dat niet direct vinden in de data, maar gelukkig is dat nu opgelost', aldus Ricciardo. 

Naar boven