Like ons!

Formule 1

Grosjean moest van Renault een Fransman worden

Romain Grosjean is Frans, maar geeft in een interview met de Zwiterse krant Blick aan zich toch wat fijner te voelen om als Zwitser gezien te worden. Daar liggen immers zijn race-roots. 

'Ik ben een trotse Zwitser', vertelt hij eerlijk. Grosjean is geboren en getogen in Welshland. Daar reed hij al zijn kartraces en behaalde hij ook nog zijn titel in de Formula 1600 Renault en de Formula Lista Junior. Maar als hij verder voor Renault wilde rijden, moest hij een Fransman worden. En dat deed hij.

Blick stelt nu echter zijn kennis over het mooie land ter twijfel, en doet een soort van mix van interview en quiz aan Grosjean. Op de vraag hoeveel Grand Prix-winnaars het land kent, weet Romain het juiste antwoord te vertellen. 'Jo Siffert en Clay Regazzoni'.

De keuze tussen Zwitserland en Frankrijk heeft hij al gemaakt. 'Ik zou liever Zwitsers zijn. De rust, de aardige mensen. Je voelt je er gewoon goed. Lekker een wandelingetje, ook in de avond. Je hoeft niet bang te zijn in Zwitserland', aldus Grosjean. 

 

 

 

Naar boven