Like ons!

Formule 1

Kubica nog niet op verlanglijstje Renault Racing

Cyril Abiteboul heeft de geruchten dat Robert Kubica komend jaar Joylon Palmer gaat vervangen ontkend. Ondanks de succesvolle test van Kubica, staat hij niet op het verlanglijstje van de Franse renstal voor een zitje. 

'Ik weet dat het in deze sport gonst van speculatie, geruchten en al dat soort dingen', begon Abiteboul tegen Motorsport.com. 'Maar in dit specifieke geval moeten we voorzichtig zijn. We hebben het hier over een individu waar we allemaal ontzettend veel van houden, met een fantastisch imago en die vanuit persoonlijk perspectief een zeer moeilijke situatie heeft doorstaan. Dus ik wil graag iedereen vragen om in dit geval voorzichtig te zijn. Ja, we hebben hem laten testen maar we willen geen verwachtingen scheppen, ook niet bij Robert.'

Als er dan gevraagd wordt of Kubica op de lijst staat van potentiële coureurs voor Renault antwoord hij wel nog onduidelijk. 'Kijk, er komt een moment waarop we onze toekomstige line-up moeten bespreken, dat is alom bekend. We hebben een langetermijnovereenkomst met Nico en een contract voor 2017, en 2017 alleen, met Jolyon. Op een bepaald moment moeten we onze opties gaan afwegen. Als Robert tegen die tijd een optie blijkt te zijn, dan kunnen we dat bekijken. Op dit moment staat hij niet op de lijst. Er zijn nog vele voorwaarden waaraan hij moet voldoen voordat hij op de lijst komt', aldus de teambaas van Renault. 

De F1-test van Kubica was slechts een kadootje. 'Het is heel eenvoudig. In Enstone werkt een groep mensen met Bob Bell, Nick Chester, Alan Permane, stuk voor stuk mannen die Robert als coureur gekend hebben. Zij hebben met hem samengewerkt. In de afgelopen jaren - ook de jaren waarin hij volledig van de radar was verdwenen - hebben ze contact met hen gehouden. Ze hebben dit plan heel vaak besproken als een soort droom: wat als hij weer onder dergelijke omstandigheden kan rijden? We hadden nu de gelegenheid om hem een test te laten uitvoeren. Het was eenmalig, het maakte deel uit van het herstelproces van Robert. Hij tast zijn grenzen af, zijn fysieke beperkingen en misschien ook wel zijn mentale limieten. Wat kan hij aan qua uitdagingen, moeilijkheden, risico’s? Hij heeft ook getest in F2, GP3, LMP2 en Formule E dus hij heeft al wat kilometers gemaakt. Deze test maakte deel uit van zijn programma. Maar ik wil niet de indruk wekken richting Renault of Robert dat er meer achter zit', eindigt Abiteboul mysterieus. 

Naar boven