Like ons!

Formule 1

F1 en Le Mans gaan samenwerken om 'clashes' te voorkomen

Formule 1 baas Chase Carey was zaterdag te gast bij de start van de 24 uur van Le Mans. Hij was niet alleen te gast, hij had ook het privilege om de race van start te laten gaan. Deze actie laat zien dat Formule 1 en Le Mans aan het werk zijn om hun band te verbeteren. Een band die werd verbroken in het Ecclestone tijdperk.

Toen Bernie Ecclestone nog aan de macht was, moest hij niks hebben van de 24 uur klassieker. Volgens de Brit trok die 'Endurance Race' te veel aandacht weg van Formule 1. Volgens insiders plaatste Ecclestone expres een race in het weekend van Le Mans om zo een statement te maken, waardoor de twee platformen vaak clashten met elkaar.

Nu Liberty Media het stokje heeft overgenomen van Bernie, is alles wat opener en lichter geworden. Verbanden worden gesloten, zo ook met Le Mans. Volgens Pierre Fillon, de baas van ACO (Automobile Club de l'Ouest), is dit het begin van een vruchtbare samenwerking. 'We laten hier de nieuwe relatie zien tussen ACO en Formule 1. Met Chase Carey aan de macht in F1, is de tijd gekomen om samen te werken aan een motorsport kalender. Een kalender die het mogelijk maakt voor fans om zowel te genieten van Formule 1 races als WEC (World Endurance Championship) races.'

Formule 1 coureurs op Le Mans

Het is geen geheim dat vele coureurs de droom hebben om ooit mee te doen aan de 24 uur van Le Mans. Zo was Nico Hulkenberg in 2015 één van de coureurs van Porsche. De Duitser won dat jaar zelfs de legendarische race. Hij had het liefst in 2016 zijn titel verdedigd, maar de race viel in het zelfde weekend als het debuut van de Europese Grand Prix in Baku. 'Op dit moment denk ik niet aan het missen van Le Mans. Ik ben gefocust op mijn project bij Renault en ik wil de komende jaren daar alles voor geven. In de toekomst, wie weet?' Liet Hulkenberg weten aan f1i.com

Van het huidige rijders veld hebben Fernando Alonso en Romain Grosjean publiekelijk laten weten dat het een droom van ze is om ooit op de 24 uur van Le Mans te schitteren.

 

Naar boven