Like ons!

Formule 1

Webber concludeert na komst Hartley: 'Red Bull is soepeler geworden'

Mark Webber constateert dat het beleid van Red Bull Racing soepeler is geworden. Volgens de Australiër was het vroeger niet gebeurt dat iemand als Brendon Hartley een kans krijgt bij Toro Rosso. Hij heeft net als Pierre Gasly een stoeltje bemachtigd voor 2018.

'Het is er niet zo strikt meer als het voorheen was. Zulke kansen zouden eerder waarschijnlijk nooit hebben bestaan. Dus moet je de hoed afnemen voor Helmut Marko, ik zie het alleen maar als iets positiefs', zegt Webber tegen Motorsport-total.com.

Hartley maakte al eerder onderdeel uit van het juniorenprogramma van Red Bull, maar werd toen niet goed genoeg geacht. 'Veel voormalige Formule 1-coureurs willen een tweede kans, maar slechts weinigen zullen het krijgen', weet Webber, die wel snapt waarom niet iedereen doorbreekt. 'In de juniorenklassen kun je vooraan racen dankzij puur racetalent, in de Formule 1 moet je echter ook veel andere dingen doen, zoals bijvoorbeeld het analyseren van data en samenwerken met heel veel mensen.' (foto: Red Bull Content Pool)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven