Like ons!

Formule 1

MSA zet zich in voor behoud van Britse GP

De Britse Motor Sport Association zal alles op alles zetten op de Grand Prix van Groot-Brittannië te behouden. Dat vertelde MSA-voorzitter David Richards bij de Autosport International Show in Birmingham. Onlangs tekende de BRDC een clausule waardoor er na 2019 wellicht geen GP meer is in Engeland. 

Richards heeft begrip voor dat besluit. 'De argumenten achter het besluit van de BRDC waren kraakhelder. Ze leden al jarenlang verlies met de Grand Prix, maar de fee voor de race ging wel elk jaar omhoog. Dat gezegd hebbende, de Britse Grand Prix is wel sinds het eerste officiële kampioenschap een vaste waarde op de Formule 1-kalender.'

'Recent onderzoek wees uit dat de Grand Prix van Groot-Brittannië tot de top vier van Formule 1-races waar fans naar uitkijken behoort. Het evenement genereert jaarlijks meer dan 50 miljoen pond voor de Britse economie door middel van werkgelegenheid en de economische impact van 300.000 bezoekers voor het raceweekend op Silverstone. Bijna 4,5 miljoen Britten keken de race op televisie, dus ook voor Britse huishoudens is het een belangrijk evenement', vervolgt hij.

Richards meldt verder dat zij er alles aan gaan doen om de GP te behouden. 'Het zou een serieuze bedreiging voor de Britse autosportindustrie vormen als de Formule 1 hier niet meer naartoe komt. De MSA zal zich dan ook actief en energiek inspannen om ervoor te zorgen dat er ook na 2019 nog een Grand Prix in Groot-Brittannië is.'

Op welke manier ze dat voor elkaar willen boksen is niet duidelijk. 'Het zou een serieuze bedreiging voor de Britse autosportindustrie vormen als de Formule 1 hier niet meer naartoe komt. De MSA zal zich dan ook actief en energiek inspannen om ervoor te zorgen dat er ook na 2019 nog een Grand Prix in Groot-Brittannië is', aldus Richards tegenover F1 Fanatic. 

Eind januari zal de FOM in gesprek gaan met de promotor van de Britse GP. Er zijn verschillende opties. Bijvoorbeeld dat de FOM het circuit van de BRDC gaat huren, of dat er een joint venture komt tussen de BRDC en de FOM, of dat men doorgaat met de huidige overeenkomst maar dan een korting geeft op de fee. (foto: Red Bull Content Pool)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven