Like ons!

Formule 1

Steiner: 'Op dit moment is er niemand in de States klaar voor de Formule 1'

De Amerikaanse renstal Haas F1 lijkt voorlopig nog geen landgenoten in het team op te nemen. Volgens Gunther Steiner, teamchef bij Haas, is er momenteel geen Amerikaanse coureur klaar om de overstap te maken naar de Formule 1.

'Wat mij betreft is het zeker een van onze ambities om een Amerikaanse coureur te contracteren, maar op dit moment is er niemand in de States klaar voor de Formule 1', stelt de Italiaan tegenover Motorsport.com.

'Momenteel staat het hebben van een Amerikaanse rijder niet bovenaan onze verlanglijst", vervolgt Steiner. 'Als er een goede rijder beschikbaar is, wordt het echter wel een belangrijke factor. Echter, als er écht een goede is, waarom zou die rijder dan naar ons komen? Om een Amerikaanse coureur in te zetten, puur om het feit dat het een Amerikaan betreft, is wellicht niet goed voor de sport.'

Het team tekent voor het tweede jaar op rij Kevin Magnussen en Romain Grosjean. Of beide heren ook het jaar daarop nog bij het team zullen rijden is echter nog niet bekend gemaakt. 'Dat hangt van een aantal factoren af, zodra het plan voor volgend jaar bekend is laat ik het direct weten', besluit Steiner. (foto: Haas F1)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven