Like ons!

Formule 1

'Williams kiest voor Sirotkin, Kubica krijgt rol als testrijder aangeboden'

Het zag er lang naar uit dat de droom van Robert Kubica werkelijkheid ging worden, terugkeren in de Formule 1 na een afwezigheid van zeven jaar. Toch bleef het aan de de zijde van renstal Williams akelig stil en langzamerhand leken de twijfels rondom de 33-jarige Pool toe te nemen. Volgens de Franse krant L'Équipe heeft Williams nu definitief gekozen voor de Rus Sergey Sirotkin.

Volgens het Franse medium heeft Williams na zes maanden spanning, twijfel en vooral heel veel tests nu eindelijk een beslissing genomen over wie de teamgenoot van Lance Stroll gaat worden in 2018. De 22-jarige Sergey Sirotkin zal het vrijgekomen stoeltje van Felipe Massa gaan overnemen, terwijl Kubica een rol als testrijder krijgt aangeboden.

Verschillende factoren hebben er uiteindelijk voor gezorgd dat Williams niet voor Kubica heeft gekozen. Allereerst bestond er de angst van Williams rondom de blessure aan de rechterarm van de Pool die hij opliep tijdens een rallyongeval in februari 2011. Daarnaast heeft ook de feedback van bandenleverancier Pirelli, die stelden dat Kubica de banden niet onder controle kon krijgen, meegewogen in het oordeel van de renstal uit het Verenigd Koninkrijk. Tot slot blijkt ook het financiële plaatje een flinke rol gespeeld te hebben in de keuze voor Sirotkin. De Rus neemt namelijk maar liefst 15 miljoen euro mee, een bedrag waar Kubica niet mee over de brug kan komen.

Dat Kubica nu een rol krijgt aangeboden als testrijder is een schrale troost voor de Pool. In plaats van 21 races moet de Pool het nu doen met zo nu en dan een vrije training op vrijdag. Of Kubica deze rol aanneemt is vooralsnog onduidelijk.

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven