Like ons!

Formule 1

Alonso: 'Brede visie Brown is zeer goed voor de F1'

Mclaren coureur Fernando Alonso heeft zich lovend uitgesproken over zijn teambaas Zak Brown. De Spanjaard looft de visie van Brown met betrekking tot zijn deelnames aan andere raceklassen buiten de Formule 1. Volgens Alonso is een dergelijke visie goed voor de koningsklasse van de autosport.

Alonso maakt later deze maand zijn debuut in de 24-uurs van Daytona, waarmee de Spanjaard zich wil voorbereiden op een eventuele 24-uurs van Le Mans. Vorig jaar genoot de Mclaren Coureur ook al van deelname aan de Indianapolis 500. Het doel van tweevoudig wereldkampioen Formule 1 is de 'Triple Crown' en daarmee laat hij zien meer ambities te hebben dan enkel zijn carrière in de Formule 1.

De Spanjaard is dan ook erg blij met de open houding van zijn teambaas tegenover zijn deelname aan evenementen buiten de F1. Daarbij denkt hij dat het ook een positieve invloed heeft op de F1 door het te promoten in andere series en markten, en de waarde erkent in een bredere autosport.

'Hij is een heel unieke baas, hij heeft deze bredere visie op autosport, hij is een commercieel genie,' vertelt Alonso in gesprek met Crash.net. 'Hij heeft McLaren de afgelopen twee jaar veel geholpen, en nu helpt hij niet alleen Mclaren, maar ik denk dat hij de motorsport in het algemeen helpt. Ik deel volledig zijn visie. Hij is niet alleen mijn baas, hij is ook mijn vriend. Ik denk dat hij geweldige dingen voor de sport doet', zo analyseert de Spanjaard. (foto: Mclaren Media)

 

 

 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven