Like ons!

Formule 1

Engelse Grand Prix in gevaar: 'Een serieuze dreiging voor de Britse motorsport'

De nieuwe voorzitter van de Britse Motor Sport Association (MSA), David Richards, zegt dat het ernaar zal streven de Britse Grand Prix na 2019 op de kalender te houden. Volgens hem is de toekomst van de Britse grand prix allerminst zeker. Daarom zal hij zich nu gaan inzetten voor het behoud van de jaarlijkse race op Silverstone.

David Richards besprak het belang van de Silverstone-race in de jaarlijkse Watkins-lezing van het Motorsport Safety Fund op de Autosport International-show vandaag. De race wordt georganiseerd door de British Racing Drivers Club, die vorig jaar aankondigde een onderbrekingsclausule te hebben geactiveerd in haar contract dat van kracht wordt na de Grand Prix van volgend jaar. Hij zegt daarover het volgende: 'De reden achter deze beslissing was heel duidelijk voor de BRDC, die al vele jaren geld verliest met het runnen van de Grand Prix en te maken kreeg met een steile jaarlijkse verhoging van de kosten voor het hosten van de race. Desalniettemin staat de Britse Grand Prix op de Formule 1-kalender sinds het kampioenschap voor het eerst begon in 1950. In een recente fan-enquête stond het Britse evenement in de top vier van iconische Formule 1-races die fans wereldwijd wilden zien', geeft Richards aan.

Hij vervolgt: 'Het droeg elk jaar ruim £50 miljoen bij aan de Britse economie door werkgelegenheid en een bredere economische impact van meer dan 300.000 bezoekers naar Silverstone tijdens het raceweekend. Bijna 4,5 miljoen Britse tv-kijkers zijn afgesteld om de Britse Grand Prix van vorig jaar te bekijken, vertelt de 65-jarige Welshman die ook aangeeft dat de MSA zich wil inzetten voor een behoud van de Britse Grand Prix. 'Het is duidelijk dat het een belangrijke bedreiging zou zijn voor de positie van de Britse autosport om geen ronde te hebben van het wereldkampioenschap Formule 1 in dit land. Met dit in gedachten zal de MSA actief en energiek discussies ondersteunen om ervoor te zorgen dat de Britse Grand Prix na 2019 nog steeds in de Formule 1-kalender wordt opgenomen'.

Over hoe de toekomst eruit ziet kan Richards enkel gissen. 'Op dit moment is het moeilijk om te zeggen hoe deze ondersteuning zich kan manifesteren, of het nu lobbyen, overheidsingrijpen of anderszins zoeken. Ik sta echter volledig achter het belang van dit evenement voor de Britse autosport en de MSA zal er alles aan doen om de toekomst van de Grand Prix op lange termijn in dit land te waarborgen'.

Volgens F1fanatic zal de Britse Grand Prix-promotor eind januari een ontmoeting hebben met Formula One Management om een oplossing te bespreken. Drie mogelijke oplossingen worden overwogen: FOM huurt het circuit van Silverstone, een joint venture tussen de twee om de race te hosten of een voortzetting van de bestaande regeling met een korting op de racekosten. Het laatste scenario wordt echter als onwaarschijnlijk beschouwd. FOM zal zijn plannen voor de toekomst presenteren aan alle race-promoters volgende week in Londen, met een diner gepland voor dinsdag, gevolgd door een vergadering op woensdag.

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven