Like ons!

Formule 1

Lewis Hamilton: 'We moeten echt stoppen met uitloopstroken langs de circuits'

Lewis Hamilton heeft zich uitgesproken over de veelal bekritiseerde uitloopstroken die veel Formule 1-circuits tegenwoordig kenmerken. De viervoudig wereldkampioen geeft aan dat hij het veel leuker vindt wanneer er een kleinere ruimte is om fouten te maken. Daarmee reageert Hamilton op een onderzoek dat de Formule 1 momenteel uitvoert.

Onder leiding van Managing Director of Motorsports, Ross Brawn, is de Formule 1 momenteel aan het onderzoeken of de circuits moeten veranderen om de de actie op de baan weer aantrekkelijker te maken. Er ontstond namelijk veel kritiek nadat er in 2017 meerdere incidenten hadden plaatsgevonden rondom de uitloopstroken.

Lewis Hamilton hekelde na afloop van de Grand Prix in Abu Dhabi de schaarse inhaalmogelijkheden op het Yas Marina Circuit. De Brit zou graag zien dat de circuits een stuk uitdagender worden, zonder allerlei uitloopstroken die ruimte laten voor fouten. Dat maakt een circuit volgens de viervoudig wereldkampioen veel te gemakkelijk om te beheersen, waardoor er minder inhaalmogelijkheden ontstaan. In gesprek met Motorsport.com zegt hij daarover het volgende: 'De FIA heeft geweldig werk verricht, maar ze moeten echt stopen met de enorme hoeveelheid uitloopstroken. Het moet niet mogelijk zijn om een bocht af te snijden zoals je sommige coureurs ziet doen, start Hamilton. 'Wat ik zo leuk vindt aan vroeger is dat als je zeer weinig ruimte had om fouten te maken. Natuurlijk wil je niet crashen, maar als je te wijd gaat moet je wel tijd verliezen. Tegenwoordig kun je de bocht missen en nauwelijks tijd verliezen. Daar houdt ik niet van', is de 33-jarige Brit duidelijk.

Hamilton droomt dan ook nog wel eens terug naar de tijd waarin hij nog in eigen land actief was. 'Ik hield er van om op Oulton Park en Donnington te rijden. De hairpin op Donnington was een ware nachtmerrie', blikt de Brit terug. 'Oh man! Het was zó moeilijk om daar de limiet te vinden. Zo'n bocht hebben we nu niet meer in de Formule 1, maar als we dat terugbrachten in de koningsklasse dan werd de uitdaging een stuk groter',zo eindigt Hamilton.

 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven