Like ons!

Formule 1

Hamilton: 'De hogesnelheidsbochten waren dit jaar echt, PHWOAH!'

Viervoudig wereldkampioen Lewis Hamilton staat bekend als iemand die vele interesses heeft, ook buiten het circuit. Toch blijft racen zijn passie en spreekt hij graag over de dingen die de sport volgens hem zo geweldig maken. Zo ook over de hogesnelheidsbochten die met de snellere 2017-bolides een hele nieuwe ervaring met zich meebrachten.

Lewis Hamilton liet in het verleden meermaals doorschemeren dat de bochten van de hedendaagse circuits wel wat uitdagender mogen. Hij hekelt daarbij voornamelijk de uitloopstroken die ervoor zorgen dat coureurs meer ruimte hebben om fouten te maken. Toch is de Brit ook te spreken over een aantal bochten op de Formule 1-kalender. In gesprek met Motorsport.com benoemd hij zijn favorieten.

'De hogesnelheidsbochten waren dit jaar echt, PHWOAH', opent Hamilton enthousiast. Hij vervolgt: 'Neem bijvoorbeeld Pouhon op Spa, maar de beste bochten van afgelopen seizoen waren toch bocht 3-4-5-6-7 in Austin. Die bochtencombinatie is geweldig', geeft de viervoudig wereldkampioen al glunderend toe. 'Bochten als de Silverstone Copse en de Suzukka Esses, dat zijn de speciale gevallen'.

Ondanks de kritiek van Hamilton op de 'nieuwe generatie' circuits, blijkt hij toch een uitzondering te maken voor één circuit in het bijzonder, het Circuit of the Americas in Austin Texas. 'Om wat voor reden dan ook heeft Austin de beste mix van alles. Er zijn daar ongelofelijk veel verschillende lijnen', analyseert de 33-jarige Mercedes coureur. 'op Suzuka is het ongelofelijk moeilijk om de juiste lijn te vinden, daarom vindt ik Austin zo leuk. Het is een van mijn favoriete circuits, terwijl ik helemaal niet van de nieuwe circuit houd'.

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven